Kaj je težje – izbrati pravega svetovalca ali pravo naložbo?

Izbira svetovalcaKot bi vprašali, kaj je bilo prej – jajce ali kokoš? Ampak odgovor ni tako pomemben, če veste, kaj točno iščete …

V finančnem svetu se tudi po krizi marsikje ni nič spremenilo – predvsem tukaj opozarjamo na številne kvazi strokovnjake, ki bolj kot s svojo strokovnostjo in nasveti služijo z medijsko prepoznavnostjo in naivnostjo črede ljudi, ki slepo sledijo njihovim napotkom.

Pretekla finančna kriza je v vrste finančnih ”strokovnjakov” in ”svetovalcev” vnesla kar precej zmede. Večina namreč ni bila sposobna videti prihajajočih temnih časov, še več – zaradi njihovih nasvetov je veliko navadnih ljudi ostalo brez denarja. Ker je bil njihov lasten interes pred interesom stranke!

Zato upoštevajte jedrnat in enostaven nasvet …

Ali kot bi rekel borzna legenda Warren Buffett – prepričajte se, ali je denar svetovalcev tam, kjer so njihove besede! Oziroma povedano drugače, prepričajte se na lastne oči, ali vaš svetovalec vlaga v naložbe, ki jih priporoča tudi vam.

Obstajajo raziskave, ki razkrivajo, da v Sloveniji obstaja v povprečju 10 vlagateljev na enega finančnega svetovalca. V Ameriki je to razmerje vsaj 5-krat manjše, saj se vlagatelji vse bolj zavedajo pomembnosti izbire finančnega svetovalca.

Komu torej zaupati?

 

Preberi celoten članek: Finančni trgi  http://www.financnitrgi.com/radar/kaj-je-tezje-izbrati-pravega-svetovalca-ali-pravo-nalozbo

 Postanite finančno svobodni

KONTAKTIRAJTE NAS